Meny

Antipasti – Förrätter

__

Burrata tartufata

Färsk buffelmozzarella med svart tryffelkräm, semitorkade cocktailtomater, basilika och vitlökskrutonger

Fresh buffalo mozzarella with black truffle cream, semi-dried cocktail tomatoes, basil and garlic croutons

145:-

 

Affettato Misto

Div-charkuterifat med sinisioliver, rosmaringrissini och hemgjord pesto

Div. charcuterie board with sinisi olives, rosemary grissini and homemade pesto

155:-

 

Mozzarella allo Scrigno

Smördegsinbakad buffelmozzarella och parmaskinka med smörtomatsås

Buffalo mozzarella baked in puff pastry and parma ham with butter tomato sauce

145:-

 

Tartaro di Salmone e gamberoni

Lax, tonfisk och scampitartar serveras med sikrom, wasabi och inlagd ingefära
Salmon, tuna and scampi tartare served with whitefish roe, wasabi and pickled ginger

110:-

Carne – Kötträtter

Filetto di Manzo al pepe verde

Cognac flamberad tournedos i krämig grönpepparsås
Cognac flamed tournedos in creamy green pepper sauce

280:-

Filettini mignons ”Rossini”

Fläsk och oxfilé medaljonger toppade med fågelpaté, serveras på rostat bondbröd samt svart tryffelsås

Pork and beef fillet medallions topped with bird pâté, served on toasted bread and black truffle sauce

260:-

Abacchio Scottadito

Grillade lammracks på bädd av bladspenat, garneras med honungsglaserade vitlöksklyftor
Grilled lamb racks on a bed of spinach leaf, garnished with honey glazed garlic cloves

260:-

Costata di vitello ai ferri

Grillad kalv entrecôte med sotade kronärtskockor, marsalasås och hyvlad Pecorino
Grilled veal entrecôte with blackened artichokes, marsala sauce and planed Pecorino

250:-

Petti di pollo alla ”Sofia Loren”

Räk och Fontina späckad kycklingfilé med mild mascarponesås
Shrimp and Fontina packed chicken fillet with mild Mascarpone sauce

210:-

Saltimbocca alla Romana

Salviakryddad kalvschnitzel med lock av parmaskinka. Brässerad i vitt vin
Sage spiced veal schnitzel coated with parma ham. Braised in white wine

240:-

La Pasta – Pastarätter
Serviamo solo pasta fresca appena cotta
Vi serverar endast dagsfärsk nykokt pasta
We only serve fresh pasta made daily

Delizie del Campidoglio

Fyllda pastarullader, gratinerade i tomatsås, bechamel, mozzarella med dagens fyllning
Stuffed pasta rolls gratineted in tomato sauce, bechamel and mozzarella with filling of the day

170:-

Lasagne pasticciate al forno

Klassisk lasagne med köttfärssås och färskt riven parmesanost
Classic lasagne with minced meat sauce and freshly grated parmesan cheese

150:-

Penne alla piemontese

Pastarör med oxfilé, champinjoner, purjolök, rödvin och grädde
Pasta tubes with beef fillet, mushrooms, leek, red wine and cream

170:-

Tagliolini neri Capua

Svart bandpasta med scampi, pilgrimsmusslor, havskräftor och persilja i rosé sås
Black ribbon pasta with scampi, scallops, crayfish and parsley in rose sauce

180:-

Bigoli allo Scoglio

Fullkornspaghetti med havets läckerheter i vitt vin och tomatsås
Whole grain spaghetti with a diversity of seafood in white wine and tomato sauce

170:-

Spaghetti al ragu di Carne

Klassisk spaghetti med köttfärssås della casa
Classic spaghetti with meat sauce della casa

150:-

Tortelloni Fiocchi di neve

Spenat och riccottafyllda pastakuddar serveras med tomatsmörsås och grovhyvlad pecorino
Spinach and ricotta-filled pasta pads served with tomato butter sauce and roughly grated pecorino

130:-

Pappardelle con Astice

Bred bandpasta med hummerkött i pernodsås, toppas med en halv hummer och hackad persilja
Wide ribbon pasta with lobster meat in pernod sauce, topped with half a lobster and chopped parsley

220:-

Triss di panzerotti

Pastakuddar med tre olika fyllningar och tre olika såser
Pasta pillows with three different fillings and three different sauces

190:-

Linguine alla vongole

Platt spaghetti med sandmusslor, körsbärstomater, vitt vin och persilja
Flat spaghetti with vongole clams, cherry tomatoes, white wine and parsley

170:-

Tagliatelle al pesto e crudo

Bandpasta med hemmagjord pesto med parmaskinka, pinjenötter, rucola och riven pecorino
Tagliatelle with homemade pesto with parma ham, pine nuts, arugula and grated pecorino

160:-

Pesce – Fiskrätter

Spiedino di Gamberoni grigliati

Grillade jättescampi på spett, serveras på rostat bondbröd och grillade grönsaker på en spegel av husets tomatsås

Grilled giant scampi on skewers, served on toasted farm bread and grilled vegetables on a mirror of the house´s tomato sauce

260:-

Farfalla di Salmone arrostita

Rostad fjordlaxfjäril med limesmörsås och pressad potatis
Roasted fjord salmon butterfly with lime butter sauce and pressed potato

220:-

Filetto di tonno saku mezzo crudo

Mycket lättalstrad Saku tonfiskfilé med grillade sparris, dijonsenapssås och prosciutto chips
Very lightly grilled Saku tuna fillet with grilled asparagus, dijon mustard sauce and prosciutto chips

260:-

Contorni – Tillbehör

Funghi trifolati

Vitlök och persilja sauterade färska champinjoner
Garlic and parsley sautéed fresh mushrooms

45:-

Fagiolini all´aglioi

Smörslungade haricôts verts med rödlök, vitlök och pepperoncini
Butter laced haricôts verts with red onion, garlic and pepperoncini

40:-

Patate al rosmarino

Rosmarindoftande klyftpotatis
Rosemary scented clove potatoes

35:-

Spinaci al burro

Smör och vittvinbrässerad bladspenat
Butter and white wine braised spinach leaf

50:-

Crostini di pane a scelta

Vitlöksbröd, Naturell, med pesto eller olivtapenad
Garlic bread, Natural, with pesto or olive tapenade

45:-

Risotto ai porcini

Krämig risotto med karl-johan svamp och parmiggiano
Creamy risotto with porcini mushroom and parmiggiano

Gelati e dolci – Glass och efterrätter

85:-

Tira mi súi

”Pigga upp mig”

Espressodränkta savoiardikex i ljuvlig mascarpone, ägg och marsalakräm
Espresso soaked savoyard biscuits in delicious mascarpone, egg and marsala cream

95:-

Panna Cotta ai Mirtilli rossi

Gräddpudding med hjortron serveras på ljummen hallonspegel, riven vitchoklad och vaniljrostade pinjenötter

Cloudberry cream pudding served on lukewarm raspberry mirror, white chocolate shavings and vanilla roasted pine nuts

105:-

Gelato misto

Blandad glasscoupe med säsongens frukter, vispgrädde, varm chokladsås och mandelflarn
Mixed ice cream cup with seasonal fruits, whipped cream, hot chocolate sauce and planed almond

75:-

Coppa Pesca Melba

Vaniljglass med inlagd persika, vispgrädde vit choklad och mandelflarn
Vanilla ice cream with pickled peach, whipped cream white chocolate and almond butter

85:-